Szivárvány szakácskönyv – Gyors étkek élő szárítmányokból 1 perc alatt!

2490 Ft 1990 Ft

Lénárt Gitta A Szivárvány szakácskönyv egy különleges összeállítás, amiben megmutatom, hogyan lehet percek alatt finomságokat készíteni friss és szárított-porított alapanyagokból. Az őrölt fűszerpaprikát ősidők óta használja a magyar konyha. Miért ne lehetne ugyanígy megszárítva és megőrölve használni más zöldségeket? Amikor nem áll rendelkezésre a friss, nagyon jó alternatíva a szárított változat. A szárítás során odafigyelnek az enzimvédő hőmérsékletre, így ezek az alapanyagok is nyersnek számítanak, kiválóan illenek a nyerskonyha világába! Használjuk bátran ezeket a prémium szárítmányokat, akár csak magukban, vagy akár friss zöldségekkel, gyümölcsökkel keverve. A lehetőségeinknek csak a fantáziánk szab határt. Ebben a könyvben adok egy kis ízelítőt, hogy az én konyhámban milyen alkotások születtek, de ezektől el lehet térni bátran, lehet próbálkozni. A könyvben használt porok, szárítmányok beszerezetők itt: Vivanatura termékek

Elfogyott

A nyers, azaz élő táplálkozás nagy előnye, hogy kíméli és takarékoskodik az enzimkészletünkkel. A főtt, feldolgozott élelmiszerek emésztése, hasznosítása igen nagy megterhelést jelent szervezetünknek, míg a nyers ételek tartalmazzák a saját megemésztésükhöz szükséges enzimeket. Az enzimek igen hőérzékenyek, 45 Celsius fok felett elpusztulnak, azért ha élő ételt szeretnénk, azt ne hevítsük fel ennél jobban.

Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője izgalmas, új receptjeinek hozzávalóit ezúttal szárítmányokkal és szuperételekkel gazdagítja, amelyeknek köszönhetően akkor is vitalizáló, nyers ételeket és italokat varázsolhatunk az asztalra, ha épp nincs a kezünk ügyében friss zöldség vagy gyümölcs.

A kíméletes aszalással elkészített zöldség- és gyümölcsszárítmányokat, porokat, a kiemelkedően magas tápanyagtartalmú szuperétkeket alapanyagként és fűszerként is használhatjuk a kötetben szereplő gyümölcs- és zöldségturmixok, levesek, pástétomok, főételek és édességek elkészítése során. Gitta receptjeit egyszerűen nem lehet megunni!

Táplálékaink gyógyhatásairól külön fejezetben olvashatunk, hasznos információi segítik azokat az olvasókat, akik nem csak az íze és karcsúsító hatása miatt választják a nyers konyhát, hanem további lépéseket kívánnak tenni a tudatos táplálkozás útján.

Olvass bele

Kategória:
Frissítés...
  • Nincsenek termékek a kosárban.

Ingyenes Receptek

Hetente megújuló friss recepteket küldök Neked. Regisztrálj most "Gitta Heti Receptjeire"...
Vezetéknév
Keresztnév
Email cím