Élő növényi sajtok, tejek – Nyers finomságok nemcsak laktózérzékenyeknek

3290 Ft

Lénárt Gitta

A vegán étrendre történő átállás talán egyik legnehezebb lépése a tejekről, tejtermékekről, sajtokról való lemondás… Másfajta teltségérzetet okoz egy tisztán zöldségekből, gabonákból álló főétel, mint egy olyan, amelyik tejterméket is tartalmaz. Az ízekről, a krémes érzésről már ne is beszéljünk. A jó hír az, hogy a vegánoknak, nyers vegánoknak sem kell lemondaniuk erről az élményről, mert olajos magokból, diófélékből is lehet különféle tejeket, sajtokat készíteni.

Számomra óriási felfedezés volt ez, valóban egy új világ nyílt ki. Az ízek, a lehetőségek… szinte végtelenek.

 

A teljes értékű növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan mértékben írta át étkezési szokásainkat, hogy azt már az emberi szervezet genetikailag képtelen követni. Egyre több mesterséges anyagot, számunkra feldolgozhatatlan összetevőt viszünk be szervezetünkbe, és miközben vitamin- és ásványianyag-hiánnyal küzdünk, a rengeteg „üres” kalóriának köszönhetően túlsúlyosak vagyunk. Civilizált világunkban még soha nem volt ennyi táplálékallergiás! Akár egészségügyi okból (laktózérzékenység), akár etikai megfontolásból mondunk le az állati tejek és tejtermékek fogyasztásáról, a megvalósítás – ötlet hiányában – gyakran nehézségekbe ütközik. Pedig van megoldás: diófélékből néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával nagyon finom növényi tejeket, sajtokat készíthetünk, ráadásul igen egyszerűen.

Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás szakértőjének új „élő” könyve ezúttal a növényi tejek, sajtok és túrófélék készítésének világába vezeti el az olvasót. Szemgyönyörködtető és ínycsiklandó receptjeivel nemcsak azoknak kínál egészséges alternatívát, akik szeretnének áttérni a teljes értékű növényi étrendre, hanem remek ötletekkel szolgál az új és izgalmas ízeket kedvelő kísérletezőknek is.

Olvass bele

Kategória:
Frissítés...
  • Nincsenek termékek a kosárban.

Ingyenes Receptek

Hetente megújuló friss recepteket küldök Neked. Regisztrálj most "Gitta Heti Receptjeire"...
Vezetéknév
Keresztnév
Email cím