Élő aszalványok könyve

2940 Ft 2600 Ft

Lénárt Gitta

Amikor áttértem a nyers étkezésre, egyszerűek voltak a mindennapi ételeim. Salátát, turmixok, egyszerű levesek. Egy idő után elkezdtek hiányozni az összetettebb ételek, amiket akkor még nem tudtam elkészíteni. Azóta tudom, hogyan kell pizzát, kenyeret, fasírtot aszalni, aminek segítségével megsokszorozódik a fogyasztható nyers ételek száma. Nagyon izgalmas, új terület ez, amit érdemes kipróbálni, megkóstolni.

A könyvben leírom az aszalás lényegét, bemutatom a különböző aszalógépek működését. Ez alapján meg lehet érteni, hogy pl. miért érdemes az aszalást 60 C fokon kezdeni úgy, hogy közben nem vesznek kárba az enzimek, és miért érdemesebb a hátsó ventillátoros szögletes aszalógépet választani a kerek helyett.

Arról is szót ejtek, mit lehet tenni akkor, amikor nincs otthon aszalógép. Jómagam egy évig aszaltam aszalógép nélkül, napon, radiátoron, sütőben… van tapasztalatom 🙂

Nem csak nyersevőknek ajánlom ezt a könyvem…

A nyerskonyha menükínálatában talán az aszalás útján készített ételek a legizgalmasabbak. Ez a titka azoknak a ropogós, ízes kekszeknek, kenyereknek, gyümölcs és tortalapoknak, amiket kóstolva vacsoravendégeink hitetlenkedve kérdezik: ez tényleg nyers?

A legnagyobb sikert az aszalt és a friss zöldségek, gyümölcsök kombinációi aratják. Így született a nyers pizza, ahol a magokból és zöldségekből alkotott ropogós, fűszeres aszalt alapot különböző szószokkal, zöldségkel és magsajttal gazdagítjuk. Vendégeink körében biztos siker a nyers torta, az aszalt tortaalapból, krémes töltelékből és gyümölcsökből álló finomságokat a vonalaikat óvók is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatják.

A konyhaművészetnek ebben az ágában talán még hangsúlyosabban érvényesül a szakács kreativitása. Lénárt Gitta kedvenc receptjei közül válogatott, amelyekkel bátran bővíthetjük otthoni menüválasztékunkat. Az aszalványok könyve nagy segítség a nyerskonyha mellett elkötelezett olvasóknak, a glutén, szója és állati termékektől mentes diétán élőknek, ugyanakkor mindenkinek, aki szereti a gyorsan elkészíthető, egészséges és legfőképp finom ételeket!

Olvass bele

Kategória:
Frissítés...
  • Nincsenek termékek a kosárban.

Ingyenes Receptek

Hetente megújuló friss recepteket küldök Neked. Regisztrálj most "Gitta Heti Receptjeire"...
Vezetéknév
Keresztnév
Email cím