Gyömbéres csokikrém
A gyömbér köztudottan melegítő hatású fűszer, ezért ezt a csokikrémet a hidegebb napokra ajánlom. Persze gyömbér nélkül bármikor el lehet készíteni, úgy is nagyon finom. Narancs helyett is használhatunk más gyümölcsöt, például földieperrel, barackkal is ehető.
Hozzávalók:
2 avokádó
1 banán
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (lehetőleg bio)
1 narancs
½ narancs kifacsart leve
1 cm-es friss gyömbérdarabka
néhány szem puha datolya
A megtisztított avokádót, banánt, a gyömbért és a fél narancs kifacsart levét turmixgépben simára keverjük. Ha szükséges, ne vizet, hanem narancslét öntsünk még hozzá. Belekeverjük a kakaóport, és ízlés szerint néhány szem puha datolyát vagy más édesítőszert adhatunk hozzá. (Ha érett banánt használunk, az eléggé édesít, de meg kell kóstolni.) A narancsot felvágjuk darabokra, és rétegezve poharakba töltjük. Legalulra narancs jön, erre két kanál csokikrém, majd újra narancsszeletek, és végül ismét csokikrém. A tetejét díszítsük egy-egy narancsszelettel, mentalevelekkel.