Zserbó
Nem csak karácsonykor lehet elkészíteni ezt a finom sütit 🙂
Már feltettem a gyümölcslap receptjét, ha ez megvan, bátran nekifoghatsz a zserbóhoz 🙂
Hozzávalók:
4 db gyümölcslap (a nagy tálca lap 4 felé vágva)
20 dkg áztatott dió
5 dkg kesudió
3 kanál agavé szirup (ez változhat ízlés szerint)
1 kanál citromlé
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál fahéj
5 dkg kakaóvaj
1 evőkanál kakaópor
édesítőszer: most stévia, de ízlés szerint használhatsz agavé szirupot, xilitet, stb…
A kétféle diót megdaráljuk és a sziruppal, citromhéjjal, fahéjjal ízesítjük. Egy jól kenhető masszát kell, hogy kapjunk. Ha az agavé sziruppal nem értük el ezt a célt, akkor egy kevés gyümölcslével lazíthatjuk a tölteléket. Vizet lehetőleg ne használjunk. Három részre osztjuk a diókrémet, az első részt egyenletesen elkenjük az első gyümölcslapon. Egymás után rétegezve folytatjuk, amíg a negyedik lappal le nem zárjuk a zserbónkat. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.
A csokimázhoz a kakaóvajat felolvasztjuk, vigyázva arra, hogy ne hevítsük túl.
Hozzákeverjük a kakaóport és az édesítőszert, majd a kihűlt süteményünkre öntjük. Egyenletesen szétkenjük, és 10 percre betesszük a mélyhűtőbe. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj egyenletesen dermedjen vissza, ugyanis szobahőfokon előfordul, hogy dermedés közben kicsapja magából a többi hozzávalót, és az édesítőszer külön kis szigetekben fog a zserbó tetején „úszkálni”.