Mákos alma
A mákos tészta mintájára, csak nem főzött, gabonából készült tésztát használunk, hanem almát. Hogy hogyan? Ezzel az elmés spirálvágó kézi-készülékkel:
Ha már ismered, tudod, hogy cukkiniből szoktunk vele spagettit formázni, most pedig kipróbáljuk az almát. Persze csak a nem kásás, kicsit keményebb almából lehet szép hosszú csíkokat vágni. És érdemes nagyobb almákat befogni.
A recept rendkívül egyszerű:
2 alma
15 dkg darált mák
pár szem puha datolya (az édességet lehet ezzel szabályozni)
kevés víz
pár csepp citromlé
1/2 citrom héja reszelve
A mákból a többi hozzávalóval mák-krémet turmixolunk, és a spirállá letekert almára öntjük. Mazsolát, goji bogyót (vagy hát bármit) tehetünk még a tetejére.
Tipp: ha nincs időd pepecselni, akkor a spirálozott almára egyszerűen csak szórd rá a darált mákot, csurgass rá mézet, és már falhatod is 🙂