Káposztaleves

Könnyű leves káposztából
Írtam már a savanyú káposztáról… igazi szuperétel. Telistele C vitaminnal, értékes tejsavbaktériumokkal (élő probiotikumok), támogatva ezzel a védekező rendszerünket. Nem főzzük, nem sütjük meg! A savanyú káposztát vétek hőkezelni…
Van már egy jó kis káposztás receptem, de ha ennél egyszerűbbre vágysz, ajánlom ezt a levest. Gyorsan készen van, és könnyű, tápláló nyers étel.
Hozzávalók:
20 dkg savanyú káposzta
1 kápia paprika
1/2 fej kicsi lilahagyma
1 kis marék kesudió (kb 4 dkg)
víz, só, fűszerek: bors, majoranna, őrölt kömény
+ reszelt sárgarépa a kész levesbe
A savanyú káposztát lazán kimossuk és kisebb darabokra vágjuk. A többi hozzávalóból kevés vízzel turmixot készítünk úgy, hogy a savanyú káposzta felét is hozzáturmixoljuk. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy leves állagú legyen (kinek sűrűbb, kinek a hígabb jön be). Ha készen van, adjuk hozzá a maradék savanyú káposztát, és már tálalhatjuk is.
Reszeljünk bele sárgarépát.