Feketeerdő poharas krém
Egy újabb édesség…
3 rétegből áll ez a finomság, egy piros erdei gyümölcsös, egy csokoládés és egy vaníliás réteg váltja egymást a pohárban. Vékonyan tegyük a rétegeket, hogy gyorsan jöjjenek egymás után, ne szokja meg egyik ízét sem a nyelvünk.
A következő mennyiségből 3 nagyobb adag készült
Hozzávalók:
Csokis réteg:
1 avokádó,
10 dkg datolya beáztatva
2 evőkanál kakaópor
A hozzávalókat turmixgépben a datolya áztató vizével együtt simára turmixoljuk.
Gyümölcsös réteg:
Összesen 40 dkg vegyes piros gyümölcs:
aszalt meggy beáztatva, fagyasztott málna, ribizli, fekete szeder vegyesen
Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk, kevés áztató vízzel összeturmixoljuk nem túl sima krémmé. A friss vagy fagyasztott gyümölcsöket hozzáadjuk, villával lazán összenyomkodjuk. Nem adunk hozzá semmilyen más édesítőt vagy ízesítőt, a gyümölcsök adják a saját ízüket.
Vaníliás réteg:
20 dkg kesudió
½ citrom leve
1 evőkanál méz (vagy más édesítő)
vanília por (vagy a vanília rúd kikapart belseje)*
víz
* a vanília nagyon fontos összetevő, ezt nem szabad kihagyni. Ettől lesz vaníliás ez a kesuréteg. Enélkül egy sima édes-savanyú krém lenne
A vaníliás réteghez a hozzávalókat turmixgépben simára turmixoljuk. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy tejszínhab sűrűségű masszát kapjunk.
A poharakba először a csokis réteg kerül, majd erre a gyümölcsös réteg, végül a fehér vaníliás krém. Ezt addig ismételjük, amíg meg nem telik a poharunk.
A tetejét díszíthetjük gyümölccsel, menta levéllel, kakaóporral.