Gyümölcsös édesség

alap, rajta gyümölcsök, a tetején pedig kesuhab
Egy mutatós édesség, nálam mindig sikert arat, akár tanfolyamon, akár itthon készítem. Bármilyen gyümölcs használható hozzá, mindig épp az, ami kéznél van, ami épp kapható. Ilyenkor van banán, kivi, mandarin… aszalt gyümölcs meg bármikor elérhető.
Hozzávalók (egy kb 30×20 cm-es tálcához)
az alaphoz:
20 dkg áztatott dió (mandula is jó)
1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan, lehetőleg bio)
1 evőkanál datolyaszirup (vagy más édesítő, pl, agavé szirup vagy méz)
2 evőkanál kókuszreszelék
gyümölcsök: 2-3 kivi, 1 banán, 2 mandarin (vagy bármilyen más gyümölcs)
Kesuhab a tetejére:
15 dkg kesudió,
1-2 kanál méz,
1/2 citrom leve
1,5 dl tiszta víz
csipet vanília aroma
a díszítéshez aszalt áfonya, citromfű levelek

a gyümölcsöket szépen sorban elrendezzük az alapon
Az alaphoz a hozzávalókat aprítógépben morzsásra aprítjuk. Egy csokis, morzsás anyagot kapunk, amit belenyomkodunk egy tálca aljába.
Erre szépen felkarikázunk tetszés szerinti gyümölcsöket (először olyan “gyümölcssalátásan” akartam, összekeverve, de a végén mégis ilyen katonás sor lett belőle…)
És utána jöhet a kesuhab: a kesudiót a vízzel, mézzel, citromlével simára turmixoljuk, és gusztusosan a gyümölcsök tetejére öntjük. Aszalt gyümölcsökkel, zöld levelekkel díszítjük.
Késsel szeleteket vágunk belőle, így :

Szeletekre vágjuk, mint egy hagyományos sütit
Ambrus Gyöngyi
Isteni mind!