Vegán pecsenyezsír
Azért nem írtam azt, hogy nyers vegán pecsenyezsír, mert fogalmam sincs, hogy a kókuszolaj, amit használok mennyire feldolgozott, szerintem ez már nem nyers. Ha valaki annyira nyersevő, hogy még ezt sem engedi meg magának, akkor az ne is olvasson tovább… én szoktam ennyi engedményt tenni, hiszen egészséges, finom… nagyon finom 🙂
A recept pedig roppant egyszerű: krémszerű állagúra olvasszuk fel a kókuszolajat, és fűszerezzük sóval, tört fokhagymával, pirospaprikával, borssal. Ha van szárított zöldfűszer otthon, az is mehet bele, pl. bazsalikom, petrezselyemzöld, egy kis oregánó. Fontos a jó sok só és a fokhagyma…
És ezzel már készen is vagyunk.
Nyers lenmagos kenyérre lehet vékonyan kenni, és ehhez lehet enni jó sok retket, hagymát, uborkát, paprikát, csírákat, ami épp van otthon…