Csokis gyümölcsös poharas krém
Szeretem, mert ez is egyszerű. Nincs maszatolás a tálalásnál (mint a torta vagy szeletes süti felvágásánál), csak egy kiskanál kell hozzá… nem kell azzal foglalkozni, hogy megáll-e a tányéron… 🙂 vagy szétfolyik 🙂 Ha folyni van kedve, akkor csak tegye 🙂 a pohárban megteheti. Sőt, még jól is áll neki 🙂

gyümölcsös-csokis poharas krém
Három rétegből fog állni, ezeket tetszőlegesen lehet egymásra rétegezni, én most a legegyszerűbben készítettem, a morzsát alulra, rá a gyümölcsöt, és a tetejére a csokikrémet.
Ez a mennyiség kb 5 pohárhoz elegendő.
Első réteg, morzsás diós-mazsolás
20 dkg dió (megfelelően előkészítve)
10 dkg mazsola
csipet fahéj
Aprítógépbe tesszük, és morzsásra dolgozzuk. Minden pohár aljára teszünk 1-2 evőkanállal.
Második réteg, vegyes gyümölcsök
Tetszőlegesen, szépen felvágva, pl. így:

A gyümölcsök között lehet fagyasztott is… vagy aminek éppen szezonja van
Harmadik réteg: kesus, kakaós
20 dkg kesudió
1 banán
1 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
kevés víz
Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és annyi vízzel, amennyivel a gép tud dolgozni, simára turmixoljuk. Kóstoljuk, és ha még kakaópor vagy édesítőszer kívánkozik, tegyük hozzá bátran 🙂
Ha teljesen krémes, önthetjük a gyümölcsökre, csurogjon be a kis hézagokba…
A tetejére mehet mentalevél, kókuszreszelék…

A tetejére szórhatunk kókuszreszeléket