Nyers vegán tortilla zöldségekkel, balzsamecettel
A nyers vegán tortilla lap tulajdonképpen aszalt alma és spenót pici sóval. Így egy picit édeskés, de rugalmas lapot kapunk, amit nagyon jól meg lehet tölteni, nézzétek csak:

Kerek aszalt lap almából és spenótból

Rugalmas, így bármivel meg lehet tölteni, feltekerni…
Nyers vegán tortilla 3 darab:
50 dkg alma,
10 dkg spenót
pici só
Mindent simára turmixolunk, és 3 részre osztjuk. Aszalógép tapadásmentes lapjára szép kis korongokat formázunk.
45 fokon kb 6 óra alatt szárazra aszaljuk.
Rugalmas, picit édes, picit sós, remek alapja egy zöldség tekercsnek.
Bármivel meg lehet tölteni, most az enyém következik:
Megtöltöttem avokádóval, savanyú káposztával, saláta levelekkel, aszalt olajbogyóval, kápia paprikával, csírákkal. Feltekertem, és meglocsoltam modenai balzsamecettel…

Először avokádó és savanyú káposzta

majd saláta levelek, paprika és aszalt olajbogyó

a tetejére csírákat teszünk…

… majd feltekerjük és meglocsoljuk modenai balzsamecettel (sűrű, sötét, mint a csoki)

Felvágjuk és már lehet is enni 🙂