Aszalt hagyma

Lilahagyma aszalás után
Ismét egy nagyon egyszerű nyers finomság, mindössze lilahagyma kell hozzá, és egy elektromos sütő vagy aszalógép.
A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, majd egyenletesen szétterítjük az aszalógép tálcáján, vagy egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, sót szórunk rá és jól megaszaljuk. Meddig? amíg teljesen száraz, zörgős nem lesz. Nem kell megijedni, a hagyma 90%-a folyadék, így a tálcán aszalás után a betett hagyma 10% fog ott maradni, a többi elpárolgott 🙂
Addig valahogy ki kell bírni a hagyma párolgó illatát (na jó, lehet, hogy ez egy kicsit sok lesz… ), de megéri, mert az így kapott aszalt lilahagymát szinte bármihez lehet enni. Salátára, levesbe, nyers pizzára feltétnek… és még sorolhatnám.
Így nézett ki a hagyma még aszalás előtt:

Lilahagyma aszalás előtt