Élő ételek ünnepnapokra

3690 Ft 3100 Ft

Amikor áttértem a nyers étkezésre, épp november volt, közeledett a karácsony. Akkoriban nagyon egyszerűen étkeztem, salátákat ettem, gyümölcsöket magukban fogyasztottam. Félve gondoltam arra, mi lesz az ünnepi asztalnál… A családom eszi majd a hagyományos ünnepi ételeket, én meg szomorkodom a salátám felett…

Azóta már tudom, hogy a nyerskonyhában is vannak ünnepek, minden ételt el lehet készíteni ünnepi változatban is. A tálalás, a díszítés nagyon sok pluszt adhat hozzá.

A könyvben ünnepek szerint adok minta-menüsort, amit akár kezdő nyersétel rajongók is el tudnak készíteni.

Az összes könyvemben én készítettem a fotókat, ez kivétel. Szerettem volna, ha ez a könyv kivitelében is különleges legyen, épp ezért egy fantasztikus fotográfust kértem fel erre a munkára, és mondhatom, hogy nem csalódtam. Ezt a gyönyörű könyvet Birta Endre fotói teszik még különlegesebbé.

 

 

Jó, hogy vannak ünnepeink. Megszakítják a hétköznapok egyhangúságát, ilyenkor megpihenünk kicsit, többet vagyunk szeretteinkkel, és lelkileg is átadjuk magunkat az ünnepi hangulatnak. Látjuk mások örömét, és hagyjuk, hogy nekünk is örömet szerezzenek. Ünnepekre szükség van.

Az ételkészítés maga is ünnep, különleges kapcsolati élmény, egyfajta párbeszéd, az örömszerzés egy kifinomult módja. Aki készíti, annak az odaadás és kreativitás, aki elfogyasztja, annak pedig a feltétlen elfogadás élményét nyújtja. Személyre és alkalomra szabottan ételt készíteni: igazi kihívás. A feladat a tervezéssel, bevásárlással kezdődik, majd folytatódik a konyhában, egészen a tálalásig. Gondolatban pedig végig ott szerepel a másik fél: „Mivel tudnék neki igazi örömet szerezni?”

A nyerskonyha színek, formák és ízek olyan hihetetlen sokszínűségét rejti, hogy akár minden napra juthatna ünnepi fogás az asztalunkra. A természet egy csoda, az alapanyagok tárháza pedig szinte kimeríthetetlen. Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője legújabb könyvében bemutatja, hogy a természet kincseiből a tálalással és díszítéssel hogyan tudunk valódi művészi alkotásokat varázsolni az ünnepi asztalra, és hogyan tehetjük különlegessé ezeket az alkalmakat anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk az étkezés terén. Különleges, ünnepi receptjeit művészi fotók gazdagítják.

A fotókat Birta Endre készítette

Olvass bele

Még nincsenek értékelések.

„Élő ételek ünnepnapokra” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kategória:
Frissítés...
  • Nincsenek termékek a kosárban.

Ingyenes Receptek

Hetente megújuló friss recepteket küldök Neked. Regisztrálj most "Gitta Heti Receptjeire"...
Vezetéknév
Keresztnév
Email cím